Kat

Zelfgemaakte kattenkoekjes: snelle, gemakkelijke en heerlijke recepten

Lucy De Ruyter

Verwen jouw kat met smakelijke zelfgemaakte kattenkoekjes: eenvoudige en verrukkelijke recepten die snel klaar zijn!

Als katteneigenaren willen we ze allemaal gelukkig en gezond zien. Vaak gaat het hierbij om een ​​gezond en uitgebalanceerd dieet, maar ook om lekkernijen waar ze van houden. Maar waarom zou je ze niet verwennen? zelfgemaakte koekjes voor katten ? Deze heerlijke lekkernijen zijn niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook veel gezonder dan die uit de winkel.

In dit artikel presenteren we u enkele eenvoudige koekjesrecepten voor katten die hun smaakpapillen zullen verrassen zonder hun gezondheid te schaden. Trek je schorten aan en haal je mengkommen tevoorschijn, het is tijd om er indruk mee te maken op je kat zelfgemaakte koekjes !

De voordelen van zelfgemaakte kattenkoekjes

Een van de belangrijkste voordelen van het zelf maken van kattenkoekjes is dat je de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten kunt controleren. Zo is het mogelijk om voor verse producten te kiezen, zonder bewaarmiddelen of chemische kleurstoffen, en vooral aanpasbaar aan de smaak van ons dier.

Bovendien helpt het maken van deze koekjes allergieën en spijsverteringsproblemen te voorkomen die verband houden met bepaalde industriële ingrediënten, terwijl er aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd op de kosten die worden gegenereerd door de regelmatige aankoop van lekkernijen uit de winkel.

Gemakkelijke en smakelijke recepten voor kattenkoekjes

Hier zijn een paar koekjesrecepten voor katten Makkelijk te maken en zeker in de smaak te vallen bij grote katachtige fijnproevers.

1. Tonijnkoekjes

Tonijn is een must in de voeding van katten en zit ook in deze zelfgemaakte koekjes:

 1. 1 blikje natuurlijke tonijn (vermijd tonijn in saus).
 2. 100 gram volkorenmeel.
 3. 1 ei.
 4. Eventueel een beetje water.

Voorbereiding : Giet de tonijn af en verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot je een homogene pasta verkrijgt. Als het deeg te droog is, voeg dan beetje bij beetje water toe. Verdeel het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en steek de koekjes uit met een koekjesvormer.

Bak ongeveer 20 minuten en laat afkoelen voordat u ze aan uw kat aanbiedt.

2. Pompoenpureekoekjes

Probeer dit eenvoudige recept voor lekkernijen die rijk zijn aan vitamines en mineralen:

 1. 350 gram gekookte en gepureerde pompoen.
 2. 300 gram volkorenmeel.
 3. 50 gram havermout.
 4. 1 ei.

Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten in een slakom tot je een homogene pasta verkrijgt. Verdeel het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en steek de koekjes uit met een koekjesvormer.

Bak ongeveer 25 minuten en laat afkoelen voordat u ze aan uw kat aanbiedt.

3. Sardinekoekjes

De smakelijke geur van sardientjes zal ongetwijfeld de aandacht van uw kat trekken:

 1. 1 blikje sardientjes (of twee voor genereuzere recepten)
 2. 200 gram volkorenmeel
 3. 1 ei

Voorbereiding : Net als bij de tonijnkoekjes, begin je met het voorverwarmen van de oven op 180°C. Meng vervolgens de ingrediënten tot een homogene pasta ontstaat. Als het te plakkerig is, aarzel dan niet om een ​​beetje bloem toe te voegen. Plaats de koekjesvormers op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak ongeveer 15 minuten. Laat de koekjes afkoelen voordat je je geliefde vleeseter ermee vult!

Tips voor succesvolle zelfgemaakte kattenkoekjes

De sleutel tot het succes van kattenkoekjes ligt in de bereiding ervan: bak ze bij voorkeur iets langer op een lage temperatuur (rond de 150°C), zodat ze heel knapperig worden, zonder te verbranden. Je kunt ze ook laten afkoelen en vervolgens een paar weken in een luchtdichte verpakking bewaren.

Aarzel niet om de recepten aan te passen aan de smaak van uw kat en laat u inspireren door de culinaire artikelen die op worden gepubliceerd tijdschriften toegewijd.

Zelfgemaakte koekjes voor katten: volg de gids!

Voor nog meer receptideeën en advies om uw dieren een plezier te doen en tegelijkertijd hun gezondheid te behouden, kunt u regelmatig onze blog raadplegen, evenals onze selectie van gespecialiseerde boeken die door onze deskundige teams voor u zijn opgegraven. Maak dus een einde aan de zorgen en maak plaats voor het plezier van het delen van een echt gastronomisch moment met onze trouwe viervoeter!

Animal Plus » Zelfgemaakte kattenkoekjes: snelle, gemakkelijke en heerlijke recepten