De 7 hondenrassen die lange autoritten heel goed verdragen

Lucy De Ruyter

Deze 7 hondenrassen zijn perfecte reisgenoten voor lange autoritten - ze kunnen het prima verdragen!

Ga je graag op roadtrip en wil je deze unieke momenten delen met je trouwe viervoeter? Vraagt ​​u zich af welke hondenrassen het meest geschikt zijn voor dit soort reizen? Wees gerust, sommige honden verdragen lange autoritten heel goed. Hier is onze selectie van de 7 beste hondenrassen voor een rustige reis!

1. De Golden Retriever: de perfecte co-piloot

De Golden Retriever staat bekend als een uiterst sociale, intelligente en aanpasbare hond. Deze eigenschappen maken hem tot een uitstekende reisgenoot. Tijdens autoritten is hij over het algemeen geduldig, kalm en tolerant. Bovendien maken zijn joviale temperament en vriendelijkheid hem tot een bijzonder prettige metgezel!

2. De Labrador Retriever: de vreugde van het leven in persoon

Net als zijn neef, de Golden, is de Labrador Retriever een hondenras dat de menselijke aanwezigheid enorm op prijs stelt. Deze energieke en speelse hond zal er alles aan doen om zijn baasje tevreden te stellen, inclusief aanpassing aan nieuwe situaties zoals autoritten. Bovendien begrijpt hij dankzij zijn grote intelligentie en zijn leergierigheid snel de regels die hij tijdens reizen moet volgen.

3. De Franse Bulldog: klein maar sterk

De Franse Bulldog is een compacte, gespierde hond, ideaal voor kleine ruimtes zoals het interieur van een auto. Begiftigd met een opgewekt en aanhankelijk temperament, hij past zich gemakkelijk aan nieuwe situaties aan en vindt het niet erg om een ​​paar uur in een voertuig door te brengen. Wees echter voorzichtig met de hitte: omdat dit ras brachycephalisch is (met een korte snuit), kan het gevoelig zijn voor hoge temperaturen.

Klein advies:

  • Zorg ervoor dat u de cabine goed ventileert en van airconditioning voorziet als u in de zomer met uw Franse Bulldog reist.

4. De Border Collie: een intelligente en energieke hond

De Border Collie is een echt wonderkind en staat bekend om zijn levendigheid en ongelooflijke werkvermogen. Deze levendige en ontvankelijke hond leert snel de regels van het autorijden. Hij kan ook lange tijd kalm blijven, waardoor autoritten veel gemakkelijker worden. Vergeet echter niet dat hij dagelijks moet sporten om zijn overtollige energie kwijt te raken!

Truc:

  • Neem regelmatig een pauze zodat uw Border Collie uit de auto kan stappen en zijn benen kan strekken.

5. De Beagle: een nieuwsgierige reisgenoot

De Beagle is een nieuwsgierige en levendige hond die over het algemeen ‘peachy’ is. Gedreven door een sterk jachtinstinct ontdekt hij graag nieuwe plekken, wat hem een ​​uitstekende metgezel maakt voor lange autoritten. Het bescheiden formaat maakt het ook gemakkelijker om de ruimte aan boord van het voertuig te organiseren.

6. De Duitse herder: een trouwe en beschermende bondgenoot

De Duitse herder, een iconisch ras onder de werkhonden, staat bekend om zijn moed, loyaliteit en veelzijdigheid. Aanpassingsvermogen en intelligentie zijn twee kwaliteiten die bereid zijn zich aan te passen aan nieuwe situaties, zoals autoritten. Het is belangrijk om uw Duitse herder vanaf jonge leeftijd goed op te voeden en te socialiseren, zodat hij meewerkt tijdens reizen.

Leerzaam:

  • Leer hem de basiscommando’s (zit, af, blijf) en laat hem geleidelijk wennen aan het in- en uitstappen.

7. De Boxer: een dynamische passagier

De Boxer is een robuuste en atletische hond met een vrolijk en ondeugend temperament. Hij is veerkrachtig en zeer gehecht aan zijn gezin en houdt vooral van autoritten. Wees echter voorzichtig als u reist tijdens periodes van hoge hitte, aangezien de Boxer ook brachycefalisch is en gevoeliger voor hitte.

Deze 7 hondenrassen vallen op door hun aanpassingsvermogen aan lange autoritten. Het is echter essentieel om uw huisdier geleidelijk aan te laten wennen aan het reizen met de auto en een aantal veiligheidsregels te respecteren (harnas, transportkooi, regelmatige pauzes), zodat de reis in de best mogelijke omstandigheden plaatsvindt!

Animal Plus » De 7 hondenrassen die lange autoritten heel goed verdragen