De 4 hondenrassen die het meest snurken

Lucy De Ruyter

De 4 hondenrassen die de nacht vullen met hun hilarische gesnurk

Je bent een hondenliefhebber en je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van honden die snurken. Elk hondenras heeft zijn eigen bijzonderheden, en sommige hebben de neiging meer geluiden te maken tijdens hun slaap. In dit artikel nodigen we je uit om de vier belangrijkste hondenrassen te ontdekken die het meest snurken.

De Franse bulldog, kampioen snurken

Klein, compact en aanhankelijk, de Franse bulldog is een van de meest populaire honden ter wereld. Het heeft ook de reputatie een van de luidste te zijn tijdens het slapen, vooral onder mannen, vanwege zijn specifieke morfologie.

Een anatomie die vatbaar is voor snurken

De belangrijkste reden waarom de Franse Bulldog snurkt, is te vinden in de gezichtsstructuur. Dit ras behoort tot de brachycephalisch, dat wil zeggen honden met een korte en brede schedel met een verbrijzelde snuit. Deze anatomische bijzonderheden zijn verantwoordelijk voor de gedeeltelijke of totale obstructie van de bovenste luchtwegen, wat het karakteristieke snurken veroorzaakt.

Hoe het snurken bij Franse buldoggen beperken?

Hoewel het onmogelijk is om een ​​bulldog ‘s nachts volledig stil te maken, kunnen een paar trucjes het snurken helpen verminderen. Het is bijzonder raadzaam om hem een ​​specifiek anti-snurkkussen aan te bieden, zodat zijn hoofd omhoog komt en de ademhaling wordt bevorderd. Bovendien zal het vermijden van oververhitting en het voorkomen van overgewicht ook het comfort en de slaap helpen verbeteren.

De mopshond, een schattig gezicht en luidruchtige ademhaling

Een ander hondenras dat erg populair is vanwege zijn knuffelige en speelse kant, de mopshond onderscheidt zich ook door zijn bijzonder hoorbare snurken, vaak omschreven als “rammelaar”. Net als bij de Franse bulldog houdt dit kenmerk verband met zijn morfologie.

Ademhalingsmoeilijkheden die vaak voorkomen bij brachycefale honden

Net als zijn neef, de bulldog, is de mopshond een van de brachycefale honden. Zijn brede, platte schedel en verbrijzelde snuit zijn de belangrijkste redenen voor zijn chronische ademhalingsproblemen. Het snurken van een mopshond kan versterkt worden als hij op zijn rug slaapt, wat gebruikelijk is bij dit ras.

Enkele tips om het snurken van mopshonden te beperken

Om het voor uw mopshond gemakkelijker te maken om te ademen en zijn snurken te verminderen, kan het nuttig zijn om hem een ​​ergonomisch kussen of kussen aan te bieden om zijn hoofd te ondersteunen en zijn luchtwegen vrij te houden. Zorgen voor een goed gewichtsbeheer en regelmatige lichaamsbeweging zijn ook essentiële voorzorgsmaatregelen om uw gezondheid te garanderen en nachtelijk lawaai te verminderen.

De bokser, een atletisch en gezond ras

Hoewel het iets minder bezorgd is over snurken dan Franse buldoggen en mopshonden, is de bokser is ook niet immuun voor deze trend. Zijn gespierde en krachtige lichaam contrasteert met zijn afgeplatte gezicht en zijn aanhoudende ademhalingsproblemen.

Smalle en gevoelige luchtwegen

In tegenstelling tot andere brachycefale rassen heeft de bokser een iets langere snuit, wat niet verhindert dat hij ademhalingsmoeilijkheden ervaart. Snurken bij boksers wordt deels veroorzaakt door de aanwezigheid van een smalle en kwetsbare luchtpijp, maar ook door een zacht gehemelte dat vaak te dik is, wat verzwarende factoren zijn tijdens slaapperioden.

Preventieve maatregelen om complicaties te voorkomen

Regelmatige medische follow-up wordt aanbevolen om de ademhalingsconditie van de bokser te controleren en ervoor te zorgen dat zijn snurken niet duidt op een verslechtering van zijn toestand. Het zal ook nodig zijn om alert te zijn op oververhitting en te streven naar een actief en gezond leven om de schadelijke gevolgen van snurken bij dit atletische ras zoveel mogelijk te beperken.

De chow-chow, een zeer discrete snurker

Vaak over het hoofd gezien vanwege zijn dikke en imposante vacht, het ras van Chow-chow is ook vatbaar voor snurken. Ondanks zijn rustige uiterlijk kan deze hond uit China ook behoorlijk harde geluiden maken als hij slaapt, vooral als hij op zijn rug ligt.

Een bijzondere anatomie en een verzwakt ademhalingssysteem

Hoewel het verre van als een brachycefale hond wordt beschouwd, heeft de chow-chow een brede schedel met kleine neusgaten en een dik zacht gehemelte, wat de oorzaak kan zijn van zijn ademhalingsproblemen. Bovendien tolereert dit ras geen hoge temperaturen en kan het snel in ademnood komen, waardoor het snurken wordt bevorderd.

Om risico’s te minimaliseren: een gezond en begeleid leven

Hier zijn enkele tips om chow-chow-snurken te beperken:

  • Zorg voor geschikt en comfortabel beddengoed om een ​​goede luchtcirculatie te bevorderen;
  • Zorg voor een gezond gewicht en voorkom overgewicht;
  • Favor loopt in de koelte in plaats van in de brandende zon;
  • Bevorder een rustige en heldere ademhaling door regelmatige verzorging van de snuit;

Als snurken bij honden vaak een bron van vermaak is voor hun eigenaren, mogen deze geluidsuitingen niet worden verwaarloosd als ze te hardnekkig of te intens zijn. Er moet bijzondere waakzaamheid worden betracht bij rassen die vatbaar zijn voor snurken, zoals Franse buldoggen, mopshonden, boksers of zelfs chow-chows, om hun gezondheid te behouden en een goede nachtrust voor iedereen te garanderen.

Animal Plus » De 4 hondenrassen die het meest snurken