De 3 hondenrassen die niet stinken!

Lucy De Ruyter

Deze 3 hondenrassen ruiken niet alleen heerlijk, maar zijn ook nog eens de perfecte metgezellen!

Bent u op zoek naar een hondenmaatje, maar maakt u zich zorgen over onaangename geuren? Je hebt geluk ! Er zijn verschillende hondenrassen die de reputatie hebben minder slecht te ruiken dan andere. In dit artikel ontdekken we de top 3 van minst geurige hondenrassen.

1. De Basenji

De Basenji is een hondenras afkomstig uit Centraal-Afrika en wordt vaak beschouwd als een van de minst stinkende rassen. De belangrijkste reden is dat de Basenji een korte, fijne vacht heeft, waardoor hij makkelijker te onderhouden is en zo nare geurtjes beperkt worden. Bovendien is het gewend aan hete, droge klimaten, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die in vergelijkbare regio’s wonen.

Onderhoud van Basenji-vacht

Het onderhoud van de vacht van de Basenji is relatief eenvoudig, omdat dit ras nauwelijks verhaart. Een eenvoudige wekelijkse borstelbeurt is voldoende om een ​​schone en gezonde vacht te behouden. Bovendien staan ​​Basenji’s bekend als zeer schone honden, die zichzelf verzorgen als een kat.

Basenji-gezondheid en mondhygiëne

Zoals alle honden kunnen Basenji’s gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen die tot slechte geuren leiden. Er kunnen bijvoorbeeld mondinfecties en een slechte adem ontstaan ​​als er geen speciale aandacht wordt besteed aan de mondhygiëne van het huisdier. Het is daarom belangrijk om de tanden van uw Basenji regelmatig te poetsen en hem te voorzien van kauwspeeltjes, zodat hij een goede mondgezondheid behoudt.

Basenji anale klieren

Tenslotte is het vermeldenswaard dat de Basenji ook minder problemen heeft met zijn anaalklieren dan andere hondenrassen. Dit betekent dat het minder waarschijnlijk is dat ze een onaangename geur afgeven die verband houdt met deze klieren. Het wordt echter aanbevolen om dit gebied regelmatig te controleren en schoon te maken om mogelijke problemen te voorkomen.

2. De Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een ander hondenras waarvan bekend is dat het minder geurig is dan sommige andere rassen. Hoewel het waar is dat dit ras soms last kan hebben van huidproblemen die resulteren in onaangename geuren, is dit meestal te wijten aan slechte hygiëne of gebrek aan goede verzorging.

Onderhoud en verzorging van de Franse Bulldog

De vacht van de Franse Bulldog is kort en dicht en vereist dus niet veel verzorging. Een eenvoudige wekelijkse borstelbeurt is meestal voldoende om de vacht schoon en vuilvrij te houden. Voor huidplooien die soms vocht kunnen vasthouden en geurtjes kunnen veroorzaken, wordt regelmatig reinigen met een vochtige doek aanbevolen.

Huidgezondheid van Franse Bulldog

Franse Bulldogs zijn gevoelig voor huidproblemen zoals allergieën, die roodheid, jeuk en slechte geur kunnen veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om het voedingsadvies van uw dierenarts op te volgen, allergeentriggers te vermijden en de huid van uw hond bevorderlijk en gezond te houden met geschikte shampoos.

3. De poedel

Eindelijk, Ook staat de Poedel bekend als een minder stinkend hondenras dan veel andere hondenvoornamelijk vanwege het specifieke vachttype en de lage productie van lichaamsoliën.

Poedel jas

De vacht van de Poedel bestaat uit strakke krullen die heel weinig vuil en geur vasthouden. Bovendien produceert de Poedel niet veel lichaamsoliën, wat de slechte geuren verder helpt verminderen. Dit betekent echter ook dat de poedel regelmatig moet worden verzorgd, inclusief regelmatig borstelen en professioneel trimmen om te voorkomen dat zijn vacht mat of te warm voor hem wordt.

Poedel koude rillingen en allergieën

De Poedel kan gevoelig zijn voor huidproblemen zoals koude rillingen en allergieën. Om deze problemen tot een minimum te beperken, volgt u het advies van uw dierenarts op met betrekking tot huid- en vachtverzorging, vooral als het gaat om baden en het behandelen van allergieën.

Hoewel deze drie hondenrassen de reputatie hebben minder te stinken dan sommige andere rassen, is het van cruciaal belang om in gedachten te houden dat hygiëne en goede verzorging essentieel zijn voor het behouden van een aangename geur en een gezonde hond. Regelmatig vachtonderhoud, zorgvuldige aandacht voor mondhygiëne en het opvolgen van het advies van uw dierenarts helpen slechte geurtjes bij uw hond te voorkomen.

Animal Plus » De 3 hondenrassen die niet stinken!