Kat

5 hondenrassen die heel goed overweg kunnen met katten

Lucy De Ruyter

5 hondenrassen die kattenliefhebbers zullen betoveren

Wanneer u besluit een hond te adopteren en al een kat in huis heeft, is een van de belangrijkste zorgen of deze twee dieren vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan. Er zijn bepaalde hondenrassen die geschikter zijn voor deze situatie dan andere. We presenteren u 5 hondenrassen die van nature goed overweg kunnen met katten.

1. De golden retriever

De Golden Retriever is een hondenras dat vooral bekend staat om zijn vriendelijke karakter en geduld tegenover andere dieren., inclusief katten. Deze hond is zeer aanhankelijk en sociaal en is niet alleen zachtaardig tegenover zijn medehonden, maar ook tegenover andere huisdieren. Bovendien zorgt hun grote aanpassingsvermogen ervoor dat ze zich kalm en kalm kunnen gedragen, zelfs als ze worden geconfronteerd met wantrouwige of angstige katten.

De voordelen van de Golden Retriever:

 • Middelgroot tot groot formaat, ideaal voor gezinnen
 • Aanhankelijk, geduldig en sociaal
 • Geschikt voor wonen in een appartement of huis

2. De labrador retriever

Net als de Golden Retriever, de Labrador staat ook bekend als een uitstekende metgezel voor katten. Dit hondenras wordt vaak beschouwd als het meest populaire ter wereld, en met goede reden: deze dieren zijn vriendelijk, geduldig en heel gemakkelijk in de omgang. Ze zijn vaak extreem zorgzaam tegenover andere soorten, waardoor ze zeer compatibel zijn met katachtigen.

De voordelen van de Labrador Retriever:

 • Middelgroot tot groot formaat, geschikt voor alle soorten gezinnen
 • Aanhankelijk en geduldig met katten
 • Goede bewaker en beschermer van het huis

3. De Cavalier King Charles-spaniël

Dit kleine hondenras staat bekend om zijn zachtaardigheid, aanhankelijke karakter en het vermogen om met allerlei soorten dieren om te gaan, inclusief katten. Met hun compacte formaat en rustige karakter zullen Cavalier King Charles Spaniels het waarschijnlijk snel goed vinden met uw katten. Bovendien maakt hun karakter, dat gevoelig is voor knuffels en dutjes op de bank, hen tot een ras dat perfect geschikt is voor het leven naast een kat.

De voordelen van de Cavalier King Charles Spaniël:

 • Klein formaat, ideaal voor appartementen
 • Lief en liefdevol karakter
 • Speelt graag met katten of mensen

4. De brak

De Beagle is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk is ontworpen voor de jacht. Hun speelse en sociale karakter maakte ze echter al snel tot zeer populaire huisdieren. Hun vriendelijke instelling tegenover andere dieren maakt ze een uitstekende optie om samen te leven met katten. Het is belangrijk om te onthouden dat de Beagle een jachtinstinct heeft, maar een goede socialisatie vanaf jonge leeftijd zal dit gedrag tot een minimum beperken.

De voordelen van de Beagle:

 • Middelgroot, geschikt voor vrijwel ieder huis
 • Sociaal en zorgzaam voor katten
 • Houdt van spelen en sporten met andere dieren

5. De Bassethound

De Basset Hound is ook een jachthond, maar dankzij zijn kalme en beheerste temperament kan hij over het algemeen zonder problemen met katten overweg. Vanwege hun aanhankelijke en sociale karakter worden Basset Hounds vaak beschouwd als compatibel met katten. Wat dit hondenras onderscheidt van andere jachthondenrassen is zijn grote geduld met andere dieren, waaronder katten, en zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende gezinssituaties.

De voordelen van de Basset Hound:

 • Middelgroot tot groot formaat, ideaal voor samenwonen met katten
 • Zorg voor een geduldige en rustige houding ten opzichte van andere dieren
 • Niet veeleisend qua lichaamsbeweging

Voordat u een hond adopteert die bij een kat gaat wonen, moet u er rekening mee houden dat elk dier uniek is en dat zijn reacties kunnen variëren. Door echter te kiezen uit deze hondenrassen waarvan bekend is dat ze goed overweg kunnen met katachtigen, zet u alle kansen aan uw kant voor een harmonieus samenleven tussen uw dieren.

Animal Plus » 5 hondenrassen die heel goed overweg kunnen met katten