3 vreselijke fouten die u maakt als u uw hond roept

Lucy De Ruyter

3 fatale fouten die u maakt wanneer u uw hond oproept: vermijd deze en bouw een sterke band met uw viervoeter!

U bent een zorgzame en gepassioneerde eigenaar, bereid alles te doen om ervoor te zorgen dat uw hond gelukkig is, zich geliefd voelt en op uw telefoontjes reageert. Echter, het kan zijn dat u enkele fouten maakt die de gewenste resultaten belemmeren bij het roepen van uw hond. In dit artikel onderzoeken we drie veelvoorkomende fouten en hoe we deze kunnen oplossen.

Fout #1: Meerdere namen of bijnamen gebruiken

Jouw hond heet Médor, maar noem jij hem ook liefkozend toutou, loulou of zelfs champi? Hoewel deze bijnamen schattig zijn en uw liefde voor uw huisdier uitdrukken, is het essentieel om te begrijpen dat ze verwarrend kunnen zijn en het moeilijker kunnen maken om de herinnering te leren. Honden leren snel hun naam en herkennen deze als een indicatie van wat u van hen verwacht, inclusief het reageren op uw oproep. Door de aanduiding regelmatig te veranderen, zal uw hond dit woord niet duidelijk voor hem kunnen identificeren.

Hoe het te genezen?

De oplossing is simpel: kies een naam voor uw huisdier en houd u daaraan. Als u uw hond al aan verschillende namen heeft gewend, maak zijn leven dan gemakkelijker door u te concentreren op de naam die hij het beste lijkt te herkennen en de andere te vermijden. Doe er bewust uw best voor en vraag ook aan andere familieleden of vrienden om alleen die naam te gebruiken als u uw hond aanspreekt.

Fout #2: De roep van de hond associëren met een negatieve ervaring

Als u uw hond elke keer roept om hem uit te schelden, een onaangename medische behandeling toe te dienen of een activiteit te onderbreken die hij leuk vindt (zoals spelen in het park), uw huisdier kan de oproep associëren met een negatieve ervaring. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat u positieve associaties creëert bij het belverzoek, zodat uw hond eerder bij u terugkomt als u hem roept.

Beloningen en positieve bekrachtiging

Om positieve associaties te creëren met de roep van uw hond, moet u regelmatig positieve bekrachtigingen gebruiken, zoals snoepjes, verbale complimenten en aaien. Roep uw hond bijvoorbeeld herhaaldelijk tijdens een wandeling, beloon hem als hij naar u toe komt en laat hem vervolgens terugkeren naar zijn favoriete bezigheid. Op deze manier leert uw hond dat het reageren op uw oproep niet noodzakelijkerwijs het einde van het plezier betekent en zal hij dit eerder bereidwillig doen.

Fout #3: Je hond op een ongepaste toon roepen

De toon van uw stem en de manier waarop u uw hond roept, kunnen zijn reactie op uw verzoek enorm beïnvloeden. Honden zijn erg gevoelig voor onze lichaam- en stemtaal, maar ook voor onze emoties. Als je de neiging hebt uw hond bruusk, ongeduldig of agressief roepenis het waarschijnlijk dat hij zal aarzelen om uw oproep te beantwoorden en zelfs zal proberen bij u weg te gaan.

Het belang van toon

Het is van cruciaal belang om een ​​passende toon te gebruiken wanneer u uw hond roept. Gebruik een hoge, opgewekte en bemoedigende stem die hem aanmoedigt om met plezier bij u terug te komen. Een enthousiaste oproep kan op zichzelf ook als beloning dienen voor honden die erg gevoelig zijn voor verbale complimenten.

Blijf kalm en geduldig

Onthoud dat niets perfect is en uw hond zal niet altijd onmiddellijk reageren op uw oproep. Dit betekent niet dat je je stem moet verheffen of van streek moet raken als hij niet zo snel terugkomt als je zou willen. Integendeel, geduld is essentieel om uw hond te leren reageren op uw verzoeken. Blijf hem rustig bellen en beloon zijn successen, zonder frustratie of ongeduld te uiten.

Door deze veelgemaakte fouten te vermijden en de voorgestelde tips in de praktijk te brengen, verbetert u de relatie die u met uw huisdier heeft en zijn vermogen om op uw oproepen te reageren aanzienlijk. Het is mogelijk om het positieve gedrag van uw hond te versterken door consistent, aandachtig en begripvol te zijn voor zijn behoeften en leervermogen.

Animal Plus » 3 vreselijke fouten die u maakt als u uw hond roept