Kat

3 kattenrassen die hun klauwen niet uitstrekken

Lucy De Ruyter

Ontdek 3 kattenrassen met een zachtaardig karakter en klauwloze streken

Overweegt u een kat te adopteren, maar aarzelt u vanwege de risico’s die aan klauwen zijn verbonden? Wees gerust: sommige kattenrassen staan ​​erom bekend dat ze hun klauwen niet zo vaak uitsteken als andere. In dit artikel stellen wij u voor drie kattenrassen die hun klauwen minder vaak gebruikenom u te helpen de beste keuze te maken om vreedzaam samen te leven met uw toekomstige partner.

Ras #1: Maine Coon

Oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, de Main Coon is een van de grootste en populairste kattenrassen ter wereld. Met zijn lange, dikke haar lijkt hij bijna op een kleine lynx! Maar ondanks zijn imposante formaat wordt de Maine Coon vaak beschouwd als de “zachte reus” onder de katten dankzij zijn vriendelijke en vredige karakter.

Zacht en aanhankelijk gedrag

De Maine Coon heeft een extreem lief en aanhankelijk, waardoor hij gemakkelijk een band kan opbouwen met alle leden van het gezin, inclusief andere huisdieren. Deze kat is zeer intelligent en niet aanmatigend en past zich goed aan het leven in een appartement of huis aan. Vanwege zijn volgzame karakter gebruikt de Maine Coon zelden zijn klauwen, zelfs niet in conflicten met soortgenoten of mensen.

Onderhoud van de Maine Coon

Wat het onderhoud van uw Maine Coon betreft, weet dat zijn dikke vacht een regelmatig poetsen om de vorming van knopen en haarballen te voorkomen. Aan de andere kant hoeft u zich geen zorgen te maken over meubels: de Maine Coon is minder geneigd om aan uw spullen te krabben en wacht over het algemeen liever geduldig totdat iemand hem een ​​krabpaal of een krabpaal aanbiedt om op te oefenen.

Ras #2: de Ragdoll

Een ander groot ras, de Lappenpop verleidt met haar elegante jurk in contrasterende kleuren en haar diepblauwe ogen. Net als de Maine Coon wordt hij vaak geclassificeerd als een ‘gigantische’ kat, maar maak je geen zorgen: hij is licht van gewicht vergeleken met sommige andere rassen! Dit ras vindt zijn oorsprong in Californië en heeft de toepasselijke naam omdat ‘ragdoll’ in het Engels ‘lappenpop’ betekent.

Een kalm en beheerst temperament

In tegenstelling tot veel andere katten heeft de Ragdoll de bijzonderheid dat hij volledig ontspant wanneer hij wordt vastgehouden. Extreem kalm en zelfverzekerddeze kat is niet erg achterdochtig en vertoont over het algemeen geen tekenen van agressie, zelfs niet tegenover vreemden. Deze serene houding resulteert in minimaal gebruik van zijn klauwenaangezien de Ragdoll er altijd de voorkeur aan zal geven te vluchten of een conflict te vermijden in plaats van agressief te zijn.

Een rustig leven aan jouw zijde

De Ragdoll is vooral aanwezig in deze lijst omdat hij niet de onstuitbare behoefte voelt om zijn klauwen zo vaak te gebruiken als andere katachtigen, vooral om zijn territorium af te bakenen of zijn dominantie op te leggen. Thuis zal hij gelukkig tevreden zijn met een slaapplaats (en hij slaapt veel!) en een krabpaal om languit op te liggen en af ​​en toe aan zijn klauwen te krabben.

Ras #3: de Brits Korthaar

Laatste lid van ons trio, de Britse Korthaar is een kat met een massief en stevig lichaam, herkenbaar aan zijn kleine ronde kop en zijn dikke wangen. Dit Britse ras dateert uit de Romeinse tijd en heeft een sterk karakter dat het onderscheidt van de andere twee eerder gepresenteerde rassen.

Een discrete en onafhankelijke kat

Ondanks zijn indrukwekkende uiterlijk is de Brits Korthaar een kat discreet, onafhankelijk en nonchalant. Hij vereist weinig aandacht van zijn eigenaren en brengt het liefst tijd alleen door met het observeren van de omgeving en het uitrusten. Deze kat is behulpzaam en meegaand en zoekt geen ruzie: hij brengt veel liever tijd door met slapen of spelen met zijn mensen dan met andere katten.

Klauwen, een wapen dat als laatste redmiddel wordt gebruikt

Hoewel de Brits Korthaar niet zo kalm is als de Ragdoll of Maine Coon, is hij over het algemeen niet erg strijdlustig en vertoont hij geen geen onnodige agressie jegens andere dieren of mensen. Hij zal zijn klauwen alleen gebruiken als dat absoluut noodzakelijk is, bijvoorbeeld om zichzelf te verdedigen in de aanwezigheid van een indringer op zijn grondgebied. In alle andere gevallen kunt u er zeker van zijn dat uw Brits Korthaar er een punt van zal maken om vreedzaam samen te leven met zijn soortgenoten en zijn menselijke familie.

Deze drie kattenrassen zijn bijzonder geschikt voor degenen die hun leven willen delen met een viervoeter, zonder het risico te lopen dat hun meubels kapot worden gesneden of dat hun gasten worden bekrast. Met een Maine Coon, een Ragdoll of een Brits Korthaar kunt u ten volle genieten van de aanwezigheid van uw dier, terwijl u er zeker van bent dat het uw interieur en de mensen om u heen met zachtheid en delicatesse zal respecteren.

Animal Plus » 3 kattenrassen die hun klauwen niet uitstrekken