3 verrassende redenen waarom honden graag in uw tuin graven

Lucy De Ruyter

Ontdek waarom honden hun innerlijke graafexpert onthullen: 3 verrassende redenen waarom ze dol zijn op graven in jouw achtertuin!

U heeft zich waarschijnlijk al afgevraagd waarom uw hond zoveel tijd besteedt aan het graven in uw tuin. Misschien heb je zelfs geprobeerd hem tegen te houden, zonder succes. Er bestaat echter drie verrassende redenen waarom onze viervoeters graag hun klauwen in de grond steken. Dit artikel is bedoeld om u dit gedrag uit te leggen, dat voor ons misschien irritant of verontrustend overkomt.

Reden #1: De instinctieve zoektocht naar voedsel

Instinct is een krachtige kracht bij dieren, en honden vormen daarop geen uitzondering. Onder de gedragingen die zijn geërfd van hun voorouders in het wild, vinden we de voedsel zoeken door te graven. In de natuur moeten honden hun voedsel soms ondergronds zoeken, of het nu gaat om het opgraven van eetbare wortels of om kleine dieren zoals knaagdieren of insecten te vangen.

Van natuurlijke vijanden tot binnenlandse putten

Natuurlijk zijn de puppy’s in onze appartementen over het algemeen goed gevoed, maar dat weerhoudt hun jachtinstinct er niet van om de overhand te krijgen als ze iets interessants onder de grond ruiken. Vaak is het al voldoende dat de wind de geur van een mol of een muis met zich meedraagt honden worden onmiddellijk aangetrokken door de drang om te graven. Het kan dus moeilijk voor ze zijn om deze verleiding te weerstaan, ook al heb je ze geleerd de tuin niet te beschadigen.

Hoe dit instinct te beheersen?

Om de schade in uw tuin te beperken en tegelijkertijd de natuurlijke behoeften van uw hond te respecteren, kunt u proberen hem alternatieven aan te bieden. Bijvoorbeeld, een zandbak gereserveerd om te graven kan ervoor zorgen dat hij zijn gedrag kan uitoefenen zonder uw planten te beschadigen. Door zijn acties positief te versterken wanneer hij de box gebruikt in plaats van de tuin, moedigt u uw hond aan om dit gebied te bevoordelen en te voorkomen dat er gaten in uw gazon worden gemaakt.

Reden nr. 2: De gunstige frisheid van de bodem

Naast het zoeken naar voedsel is er nog een andere reden waarom honden graven ruzie met de hitte. Heb jij ooit op een warme dag op een koele vloer gelegen? Dan begrijp je snel waarom onze hondenvrienden ook fan zijn van deze tip!

Anti-hitteputten

Als de temperatuur stijgt, gaat er niets boven het graven van een leuk kuiltje om af te koelen. De grond onder het oppervlak behoudt over het algemeen een koelere temperatuur, waardoor honden effectieve beschutting krijgen tegen de gevolgen van de zon. Graven is voor hen een eenvoudige en natuurlijke manier om zichzelf van een koele plek te voorzien om te rusten..

Hoe deze situatie voorkomen?

Als je wilt voorkomen dat je hond de tuin in een mijnenveld verandert om zichzelf tegen de hitte te beschermen, is het essentieel om dat te doen bied hem passende alternatieven aan. Overweeg om hem een ​​schaduwplek in uw tuin te geven, bijvoorbeeld onder een luifel of een boom, en moedig hem aan daar tijd door te brengen als de temperatuur stijgt. Een ventilator of een koelmat kunnen ook een goede oplossing zijn om uw metgezel tijdens warme periodes comfort te bieden.

Reden #3: De wens om je schatten te begraven

Ten slotte graven sommige honden om hun meest waardevolle bezittingen te begraven, zoals speelgoed, kauwbotten of zelfs voedsel. Deze gewoonte gaat nog eens terug op de wilde voorouders van onze viervoeters, die hun proviand moesten bewaren voor minder gunstige dagen.

Een voorouderlijk gedrag behouden

Tegenwoordig hebben gedomesticeerde honden natuurlijk helemaal geen gebrek aan voedsel, maar dit voorouderlijk instinct kan vooral bij bepaalde individuen blijven bestaan als ze zich onzeker voelen over de toegang tot hun volgende maaltijd. Honden die geadopteerd worden nadat ze in precaire omstandigheden hebben geleefd of te kampen hebben gehad met voedselgebrek, kunnen daarom bijzonder geneigd zijn hun rantsoenen te begraven.

Hoe om te gaan met dit gedrag?

Als uw hond graaft om zijn schatten te begraven, is het belangrijk om dat te doen hem een ​​stabiele en veilige omgeving te bieden. Zorg ervoor dat zijn kom nooit te lang leeg blijft en leer hem begrijpen dat hij geen voorraad hoeft in te slaan voor later. Dit kan tijd en geduld vergen, vooral als uw hond in het verleden traumatische ervaringen heeft gehad. Aarzel niet om een ​​hondentrainer of een dierengedragsdeskundige te raadplegen om u bij dit proces te helpen.

Dus achter deze kleine escapades reageren honden op instincten die diep in hen geworteld zijn. Als we deze motivaties begrijpen, kunnen we geschikte oplossingen vinden om onze metgezellen in vrede te laten leven met behoud van onze tuinen. De drie redenen die hier worden gepresenteerd, zullen u zeker helpen de acties van uw trouwe viervoeters beter te begrijpen!

Animal Plus » 3 verrassende redenen waarom honden graag in uw tuin graven